Scroll Top

Blog

Tratamentele lentilelor de ochelari

Tratamentele pentru lentile funcționează ca un înveliș protector pentru acestea și transformă lentilele moderne de ochelari din material plastic în obiecte de folosință robuste de zi cu zi. Din păcate, la cumpărarea ochelarilor se acordă deseori mai puțină atenție tratamentelor pentru lentile. Alegerea unor tratamente pentru lentile se face la recomandarea medicului sau a opticianului și in funcție de activitățile pe care le desfășurați. Lentilele ochelarilor de vedere sunt alcătuite din mai multe straturi, numite tratamente. Acestea nu sunt vizibile cu ochiul liber, însă sunt foarte benefice deoarece protejează ochii de reflexiile si razele dăunătoare, și totodată, oferă rezistenta și durabilitate mai mare lentilelor.

În funcție de aceste straturi, lentilele au diferite caracteristici:

 • Tratament anti reflex – are rolul de a bloca reflexiile produse de lumina, crescând transparența lentilei și oferind o vedere clară indiferent de intensitatea luminii
 • Tratament de durificare – protejează lentilele de zgârieturile fine ce pot apărea în urma ștergerii necorespunzătoare a acestora
 • Tratament pentru lumina albastră – filtrează lumina albastră artificiala provenită de dispozitivele digitale: televizoare plasmă, monitoarele calculatoarelor sau diverse  dispozitive mobile (telefoane, tablete), lumină ce afectează o zonă a retinei numită maculă, în care acuitatea vizuală este maximă.
 • Tratament hidrofob-oleofob – reduce aderența picăturilor de apa și a impurităților, ușurând procesul de curățare fără zgâriere
 • Tratament antistatic – diminuează considerabil energia statica acumulata și protejează lentilele împotriva murdăririi

TRATAMENT ANTI REFLEX

Tratamentul anti reflex blochează reflexia luminii pe suprafața lentilei, în acest fel mărind-se transmisia acesteia. Practic, asigură o vedere transparentă, clară, face ochelarii mai atractivi și permite o vizualizare liberă și fără reflexii în zona vizuală a purtătorului. Beneficiile pe care le oferă sunt: protecție vizuală, confort vizual, claritate imagine (inclusiv vedere clara la citit si la distanta), eliminare reflexii deranjante, percepție naturala a culorilor, transparenta mai mare, curățare mai ușoara a lentilei și rezistenta mai mare la zgârieturi. Lentilele cu tratament anti reflex sunt mai rezistente și, in plus, au un aspect mai plăcut.

Veți fi protejați și nu veți mai fi deranjați de lumina artificiala emisa de sursele de lumina din încăperi, iluminatul stradal, farurile mașinilor, monitoarele calculatoarelor sau dispozitivelor mobile.

Se poate aplica pe ambele suprafețe ale lentilei sau numai pe partea concava la lentilele de soare. Calitatea si performanta lui depind de rezistenta in timp si de cat de ușor și de des se curata ochelarii. Sunt importante tipurile de activități pe care le desfășurați. Daca lucrați într-un mediu in care va murdăriți ochelarii si trebuie sa ii curățați des, atunci trebuie sa optați pentru un tratament anti reflex care oferă o rezistenta mai mare.

Tratamentul de durificare este inclus in tratamentul anti reflex, dar poate fi aplicat si separat.

Deși tratamentul anti reflex va protejează de sursele de lumina, totuși nu vă protejează complet de lumina soarelui, pentru acesta fiind nevoie de filtru UV.

TRATAMENT PENTRU LUMINA ALBASTRĂ

Acest tratament protejează împotriva luminii albastre-violet și, așa cum sugerează si numele, filtrează lumina albastra artificiala provenita de la televizoare, de la monitoarele calculatoarelor sau diverselor dispozitive mobile (telefoane, tablete). Orice monitor, fie ca este de generație mai nouă sau mai veche, emite lumina albastra, care poate afecta ochii.

Lentilele cu acest tratament oferă confort și protecție pentru ca filtrează lumina albastra. În cazul în care lucrați mult pe calculator, indiferent ca aveți sau nu nevoie de corecție optică (ochelari de vedere) este bine să purtați unii cu 0 dioptrii, dar cu protecție împotriva luminii albastre, mai ales daca aveți dureri de cap, vedere încețoșată sau ochi uscați în urma expunerii îndelungate la lumina artificială.

Tratamentul împotriva luminii albastre poate fi aplicat aproape pe orice tip de lentilă, cu orice dioptrie sau indice de refracție, iar întreținerea ochelarilor este foarte ușoară.

TRATAMENT HIDROFOB, OLEOFOB ȘI ANTISTATIC

Straturile hidrofob, oleofob și antistatic permit o întreținere mai ușoară a lentilei datorită aderenței foarte reduse a apei, a substanțelor uleioase, a particulelor de praf. Lentilele se pot curăța mult mai ușor, iar în condițiile schimbării temperaturii mediului, acest tratament are avantajul de a asigura purtătorilor o calitate mai bună a purtării datorită clarității remarcabile.

4

Related Posts

Leave a comment

Preferințe de confidențialitate
PROGRAMARE ONLINE

Vă puteți face o programare folosind formularul de mai jos:

  Nume

  Prenume

  Email

  Telefon

  Alege magazinul

  Alege serviciul Prescripție ochelariPrescripție lentile de contactProgramare medic specialist oftalmologAchiziție rameAchiziție lentileAchiziție accesoriiAltele

  Mesaj

  Confirm că sunt de acord cu politica de confidențialitate a site-ului www.optikgallery.ro.

   
  X
  PROGRAMARE