Scroll Top

Blog

Controlul oftalmologic – scurt ghid

Ochii reprezintă unul dintre simțurile esențiale și acesta este motivul pentru care ar trebui să avem mai multă grijă de ei, chiar și într-un mod preventiv. Majoritatea dintre noi vizitează un oftalmolog doar atunci când are probleme cu vederea sau suferă de o afecțiune. Datorită examinării periodice a ochilor, pot fi detectate la timp boli mai grave, cum ar fi hipertensiunea arterială, diabetul, tumorile sau tulburările metabolice.

Pentru a preveni diverse deficiențe de vedere, este recomandat să vizitați oftalmologul în fiecare an. Dacă aveți mai mult de 60 de ani, trebuie să mergeți mai des la oftalmolog. Toată lumea ar trebui să poată să-și găsească câteva ore libere pentru a-și examina ochii. La urma urmei, este cel mai important simț pe care îl avem și, fără el, viața se poate schimba foarte repede în rău. Așadar, nu stați pe gânduri, iar dacă nu vă amintiți când ați mers ultima oară la control, făceți-vă o programare. CÂT MAI CURÂND POSIBIL.

Când trebuie să mergem la oftalmolog?

  •  dacă observați o afecțiune acută care s-a produs fără un simptom anume
  • dacă simțiți un obiect străin în interiorul ochiului
  •  dacă simțiți durere, arsură, roșeață, dacă aveți vederea afectată sau dacă vedeți dublu
  •  dacă aveți dureri cronice și probleme de vedere, care se pot agrava în cele din urmă
  •  dacă suferiți de dureri de cap cronice (vederea insuficientă poate să nu fie cauza acelor dureri, dar este recomandat să vă verificați văzul în acest caz)

CE PRESUPUNE UN EXAMEN OCULAR?

  • examinarea acuității vizuale (măsurarea dioptriei pentru fiecare ochi și un test de vizibilitate fără ajutorul ochelarilor)
  • examinarea presiunii intraoculare și al vederii periferice (ca prevenție a glaucomului care este caracterizat în stadiile sale incipiente printr-o deteriorare a vederii periferice și printr-o presiune intraoculară crescută)
  • examinarea producerii de lacrimi (verificarea posibilității apariției unor alergii, a unor boli autoimune, a unor afecțiuni endocrinologice sau a unor cauze pentru inflamații repetate)
  •  examinarea ochilor (detectarea unor posibile schimbări în vasele sanguine, la nivelul nervului optic, la nivelul retinei sau posibile tumori intraoculare)
  •  examinarea frontală a ochilor (cornee, iris și pupilă)
Ochii nu sunt doar poarta sufletului, ci și organele ce oferă 80% din informațiile ce permit integrarea organismului în mediu. Este foarte important să avem grijă de sănătatea acestora.

Medicii ne recomandă:

1
Examinarea regulată, de rutină, a ochilor chiar dacă nu aveți probleme cunoscute
2
Nu ignorați simptomele ochilor, nu amânați controlul, evitați automedicația
3
Cunoașteți-vă istoricul medical și familial
3
Respectați pauzele necesare ochilor
4

Related Posts

Leave a comment

Preferințe de confidențialitate
PROGRAMARE ONLINE

Vă puteți face o programare folosind formularul de mai jos:

    Nume

    Prenume

    Email

    Telefon

    Alege magazinul

    Alege serviciul Prescripție ochelariPrescripție lentile de contactProgramare medic specialist oftalmologAchiziție rameAchiziție lentileAchiziție accesoriiAltele

    Mesaj

    Confirm că sunt de acord cu politica de confidențialitate a site-ului www.optikgallery.ro.

     
    X
    PROGRAMARE